Tuin inspiratie, ideeën en voorbeelden

Bent u niet meer tevreden over de staat van uw tuin? Dan wordt het hoog tijd dat u veranderingen gaat aanbrengen. Wij van Langenhuizen Hoveniers snappen dat maar al te goed. Echter, kan het soms lastig zijn om een goed beeld te krijgen voor uw nieuwe tuin. Om u een handje op weg te helpen, hebben we hieronder verschillende tuinen en stijlen op een rijtje gezet. Zo kunt u alvast inspiratie opdoen voor uw droomtuin.

 

Een aantal tuinvoorbeelden op een rij

De ene tuin is de andere niet. In ons mooie land kennen we tal van verschillende tuinen. Natuurlijk heeft iedere tuin zijn eigen kenmerken, en wordt de voortuin anders ingericht dan de achtertuin. Om u een goed beeld te geven hebben we een aantal tuinen op een rijtje gezet.

Achtertuin ideeën

De achtertuin wordt vaak aangelegd met het oogpunt op privacy. Het is de tuin waarin u zomers tot rust kunt komen na een hete dag. Voor ideale afkoeling zijn sommige achtertuinen met een zwembad uitgerust. De achtertuin staat voor genieten en zo wordt deze dan ook vaak ingericht.

Voortuin inspiratie

De voortuin biedt voorbijgangers een eerste impressie van uw huis. Afhankelijk van de grootte van uw voortuin kan dit een uitgebreide of een beknopte impressie zijn. Heeft u een kleine voortuin? Dan is het verstandig om vaak niet te veel planten te gebruiken. Tot wordt vaak al onrustig ervaren. Door een kleinere tuin op een strakke manier in te richten, oogt deze ruimtelijker. Bij een grote voortuin kunt u wel meer gebruik maken van planten en bloemen.

Kleine tuin ideeën

Zoals bij het vorige puntje al beschreven, wordt een kleine tuin snel onrustig door veel planten en bloemen. Bij een kleine tuin is het raadzaam vooral strakke lijnen te gebruiken en niet te hoge planten. Een kleine tuin is tevens uitermate geschikt voor het aanleggen van een pad van bijvoorbeeld klinkers of kiezels. Zo vorm de kleine tuin een overgang tussen twee ruimtes.

Rijtjeshuis tuin ideeën

Hetzelfde geldt voor de tuin van een rijtjeshuis. Ook deze tuinen zijn vaak kleiner dan bijvoorbeeld tuinen van een hoekhuis of vrijstaand huis. Naast het aanleggen van een pad in de tuin, kunt u ook kiezen voor de aanleg van een mooi gazon of veranda. Dit brengt al snel een hoop sfeer met zich mee. Op deze manier kunt u toch nog van een kleinere tuin een gezellige hoek maken.

Stadstuin inspiratie

De stadstuin is vaak compact en sfeervol en is gelegen in een stad, stadscentrum of groot dorp. Vroeger werden deze tuinen vaak in een ronde vorm aangelegd. Tegenwoordig wordt er meer gekozen voor een strakke en krachtige vormgeving. Bij een stadstuin kunt u het beste met diepte werken. Dit creëert u door bijvoorbeeld een boom achterin de tuin te plaatsen. Dit biedt de tuin diepte als u deze bekijkt vanuit het raam of deur van uw huis.

Verschillende tuinstijlen

Naast verschillende soorten tuinen, kan uw tuin ook in een bepaalde stijl worden ingericht. Bij Langenhuizen Hoveniers zoeken wij altijd de stijl die het best bij u en uw tuin past.

Landelijke tuin ideeën

In een landelijke tuin komen vaak dezelfde elementen terug. Zo bestaat een landelijke tuin vaak uit meerdere waterpartijen, een gazon, meerdere zithoeken, schapenhekjes en doorkijkjes. In combinatie met een landelijk huis vormt het een perfect plaatje.

Moderne tuin ideeën

Met een moderne tijd wordt tegenwoordig een strakke tuin bedoeld. Bij een moderne tuin worden van strakke geometrische vormen en lijnen gebruikt. De combinatie van materialen zijn vaak niet alledaags en hebben een moderne uitstraling. Veel mensen kiezen voor een moderne tuin doordat deze eenvoudig in het onderhoud zijn.

De tuintrends voor 2023

In 2023 is het erg lastig om tuintrends te definiëren door de grote omvang aan verschillende tuinen. Natuurlijk bieden de tuinarchitecten van Langenhuizen Hoveniers u altijd een tuin en op maat en volledig naar uw wens.
Wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw droomtuin te bespreken? Dan kan dat via telefoon op (0413) 37 97 70 of via e-mail op info@langenhuizen.eu of vul ons contactformulier in.

Lees daarnaast ook over tuin ontwerpentuin aanleggen en tuinonderhoud.

Wilt u ook een mooi ontwerp voor uw tuin? De eerste stap is simpel, we maken graag een afspraak met u.