Tuinonderhoud door een tuinman

Na de aanleg van uw droomtuin kunt u eindelijk beginnen met genieten. Langenhuizen Hoveniers heeft de laatste puntjes op de i gezet en de rust in uw tuin is wedergekeerd. Maar al snel zult u merken dat uw tuin (zelfs een onderhoudsarme) de nodige aandacht nodig heeft.

Niet alleen de beplanting groeit weelderig, maar helaas ook het onkruid. De hagen schieten uit en het gras dient regelmatig gemaaid en bemest te worden. Voor een aantal mensen zijn dit ontspannen klusjes om zelf uit te voeren, maar andere denken hier heel anders over. Voor diegene biedt Langenhuizen Hoveniers tuin nazorg op maat. Dat is namelijk pas echt genieten.

Wat kan onze tuinman voor u doen?

Langenhuizen Hoveniers verzorgt niet alleen het tuinonderhoud van particuliere tuinen, maar ook voor opdrachtgevers zoals (zorg)instellingen, verenigingen van eigenaren en bedrijven. Doordat wij een uitgebreid machinepark hebben kunnen wij nagenoeg alle werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren.

Uw planten op het juiste moment snoeien

U kunt bijvoorbeeld onze tuinmannen inschakelen voor het op tijd snoeien van al uw planten. Verschillende soorten plannen dient u namelijk op het juiste moment te snoeien, zodat deze het volgende seizoen weer mooi zullen bloeien.

Verschillende soorten hortensia’s snoeien

Afhankelijk van de soort hortensia’s in uw tuin, dient u deze tijdig te snoeien. Hortensia’s zijn in twee groepen te verdelen, namelijk bloeiers op nieuwe knoppen en bloeiers op oude knoppen. Het is daarom belangrijk om eerst na te gaan om welke soort hortensia het gaat, alvorens u begint met snoeien. Veruit de meest bekende is de boerenhortensia, deze heeft grote bolle bloemen of schermbloemen. Onze hoveniers zijn bekend met alle verschillende soorten en doen graag het onderhoud voor u.

Verzorging van uw gazon

Naast het snoeien van alle planten in uw tuin, kunnen onze tuinmannen ook uw gazon onderhouden. Door uw gazon op de juiste manier te verzorgen, voorkomt u onkruid en bent u verzekerd van mooi gras.

Uw gras maaien

Het gras maaien is niet voor iedereen een pretje. Maar onze hoveniers van Langenhuizen doen het graag voor u. Onze tuinmannen beschikken over het juiste materiaal waardoor het maaien van uw gras een no-time is gebeurt.

Uw gras bemesten

Naast het maaien van uw gazon, dient deze ook bemest te worden. Wanneer moet u het gras bemesten? Onze hoveniers adviseren tijdens het groeiseizoen elke 6 tot 8 weken te bemesten. Net als het maaien, doen onze tuinmannen dit ook graag voor u. Het groeiseizoen begint in april en eindigt in oktober.

Uw tuin winterklaar maken

Als de dagen weer kouder worden is het tijd om uw tuin winterklaar te maken. Onze hoveniers treffen dan voor uw tuin de juiste maatregelen, zodat uw planten en gazon de kou goed kunnen doorstaan. Hieronder verstaat Langenhuizen Hoveniers onder andere:

  • De grond nog eenmaal goed verwennen met compost
  • Kuipplanten beschermen tegen de kou
  • Gazon volledig klaarmaken
  • Het voorkomen van plasvormingen
  • Etc.

Uw tuin weer zomerklaar maken

Als de koude maanden weer voorbij zijn staat ons team aan hoveniers weer voor u klaar. Het is immers weer bijna tijd dat u weer optimaal kunt genieten van uw droomtuin. Alleen voordat dit kan, dient uw tuin weer klaar te worden gemaakt voor de zomer. Hieronder verstaat Langenhuizen Hoveniers onder andere:

  • Maaien, zaaien en bemesten van uw gazon
  • De tuin volledig schoffelen
  • Heggen en planten opnieuw snoeien
  • Nieuwe bloemen planten
  • Etc.

Een tuinonderhoudscontract op maat

U roept hulp in zoveel u wenst; wekelijks, maandelijks, jaarlijks of op afroep. Dit alles kan ook middels het opstellen van een passend onderhoudscontract. U weet dan vooraf waar u betreft kosten en planning aan toe bent en zo heeft u het hele jaar een verzorgde tuin.

Wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw tuinonderhoud te bespreken? Dan kan dat via (0413) 37 97 70 of vul ons contactformulier in.

Lees daarnaast ook over tuin ontwerpen, tuin aanleggen en tuininspiratie.

Wilt u ook een mooi ontwerp voor uw tuin? De eerste stap is simpel, we maken graag een afspraak met u.