Professioneel tuinontwerp door een tuinarchitect?

Sinds 1974 helpen wij mensen als u bij het realiseren van hun droomtuin. Maar iedere tuin is een stuk vakmanschap opzich. Onze tuinarchitecten komen daarom graag bij u een kijkje nemen om samen uw ideale tuin te ontwerpen. Volledig naar wens en met het oog op kwaliteit en duurzaamheid. Een professioneel tuinontwerp is bij Langenhuizen Hoveniers het startpunt van iedere nieuw project.

Een tuin ontwerpen - hoe doen wij dat?

Graag komen wij geheel vrijblijvend en kosteloos voor een eerste gesprek bij u aan tafel. Gedurende het gesprek zullen we wederzijds middels vragen en voorbeelden bekijken of wij de juiste partij zijn om de vormgeving van uw droomtuin te realiseren en aan te leggen.

Vervolgens worden al al uw vragen, wensen en eisen en verwerkt in een schetsontwerp met een 3D voorstellingen. Op deze manier creëren we een uitgangspunt, zodat na eventuele aanpassingen een gedetailleerd tuinontwerp volgt. Daarin zullen onder andere aspecten als bestrating, beplanting, verlichting en beregening worden opgenomen.

Een kleine tuin ontwerpen

Bij het ontwerpen van een kleine tuin is het belangrijk dat er een gevoel van ruimte wordt gecreëerd. Dit doen wij bijvoorbeeld door de aanleg slingerpad of door het planten van lage hagen. De lage hagen zorgen voor een afscherming van het zicht, zo weet u niet hoeveel ruimte er nog achter ligt en zal uw tuin groter ogen.

Een grote tuin ontwerpen

In een grote tuin heeft u vanzelfsprekend meer ruimte voor planten en bomen. Dit maakt het ontwerpen van een grote tuin ook een grote uitdaging. Maar voor onze tuinontwerpers is geen uitdaging te groot. Bomen, vijvers, gras in verschillende delen, maar toch een mooi geheel. Dat is ons doel bij het ontwerpen van een grote tuin.

Een kindvriendelijk tuin ontwerpen

Natuurlijk worden uw kinderen bij het ontwerpen van uw droomtuin niet vergeten. Het is belangrijk dat kinderen zich vrij rond kunnen bewegen in de tuin, zonder dat zij enig gevaar lopen voor henzelf of tuin. Onze tuinarchitecten zijn dan ook gespecialiseerd in het ontwerpen van kindvriendelijke tuinen.

In 3D voorstelling uw tuin inrichten

Zoals gezegd hoort bij ieder tuinontwerp ook een 3D voorstelling. Hierbij wordt uw tuin via onze software volledig ingericht, waardoor u een duidelijk beeld krijgt. Bij het inrichten van uw tuin wordt de nadruk gelegd op de volgende punten:

  • Originaliteit met krachtige (zicht)lijnen
  • Eenvoud en samenhang in materiaalgebruik
  • Toepassing van duurzame en natuurlijke materialen
  • Weloverwogen beplantingskeuze
  • Inachtneming van het beschikbare budget

Wat een kost een nieuwe tuin?

De prijs van uw droomtuin heeft u zelf in de hand. Naar gelang uw wensen en budget zullen onze tuinarchitecten een tuin ontwerpen. De prijs van een tuin bestaat uit de kosten voor het tuinontwerp, het aanleggen van de tuin en eventueel het onderhoud.

Tuinontwerp kosten

Afhankelijk van uw eisen en wensen wordt de tuin volledig op maat ontworpen. Graag komen wij geheel vrijblijvend en kosteloos voor een eerste gesprek bij u aan tafel. Naar aanleiding van dit gesprek volgt het tuinontwerp.

Tuinaanleg kosten

Tijdens het ontwerpen van uw tuin worden eveneens de kosten van de tuinaanleg begroot. Bij de presentatie van het tuinontwerp ontvangt u een uitgebreide offerte met betrekking tot de kosten voor het aanleggen van de tuin. Hierdoor weet u ten alle tijde waar u aan toe bent.

Tuinonderhoud kosten

Nadat de tuin is aangelegd komen wij nog graag bij u terug. Natuurlijk om te zien of alles naar wens is verlopen en voor advies m.b.t. uw tuinonderhoud. Wilt u het onderhoud liever uitbesteden aan Langenhuizen Hoveniers? Dan kan dat natuurlijk ook. Graag bieden wij u een offerte op maat voor het onderhouden van uw tuin.

Al vele mensen gingen u voor en kozen voor een professioneel ontworpen tuin door Langenhuizen Hoveniers. Wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden voor uw droomtuin te bespreken? Dan kan dat via telefoon op (0413) 37 97 70 of via e-mail op info@langenhuizen.eu of vul ons contactformulier in.

Wilt u ook een mooi ontwerp voor uw tuin? De eerste stap is simpel, we maken graag een afspraak met u.